Wanneer u in Archipel komt wonen, vinden wij het belangrijk dat u niet alleen goede zorg ontvangt, maar ook dat u gelukkig bent en blij bent met de invulling van uw dag. Een zinvolle dagbesteding is belangrijk en vooral  zeer persoonlijk en voor iedereen anders. Om deze reden zal de dagbestedingscoach bij u op bezoek komen en samen met u kijken naar uw wensen en behoeften en de invulling hiervan.

Misschien kunt u zelf uw dag nog heel goed invullen en is het alleen een kwestie van afstemmen. In dat geval zetten wij bijvoorbeeld voor u belangrijke dagen en activiteiten in de agenda, zodat we hier eventuele zorgmomenten en andere afspraken omheen kunnen plannen en er rekening mee kunnen houden.

Het kan ook zo zijn dat u dit niet meer zo goed zelf kunt bedenken of organiseren. Dan helpen wij u graag. We zullen met u en -indien mogelijk en/of wenselijk- ook met uw naasten in gesprek gaan over waar u nog blij van zou kunnen worden en hoe we dit gezamenlijk zouden kunnen realiseren. Zo kunnen we uw naasten bijvoorbeeld gebruik leren maken van de duofiets, zodat u op een mooie dag lekker met hen naar buiten kunt. Ook ondersteunen we graag in het aanbieden van passende activiteiten bij bijvoorbeeld dementie.  

Wanneer u op de Herman Linzelhof komt te wonen, woont u op een zogenaamd leefmilieu. Binnen dit leefmilieu is de gehele zorg en dagbesteding nóg meer afgestemd op uw persoonlijke behoeften en wensen. Binnen het koesterend leefmilieu zullen bijvoorbeeld meer bewoners wonen waar zintuigactiverende activiteiten prettig zijn en op het uitnodigend leefmilieu zal er meer een beroep gedaan worden op zoveel mogelijk zelf doen en dus ook meehelpen met klusjes op de woning, waar u dat nog kunt en fijn vindt. Denk dan aan was vouwen en helpen met koken.

Tot slot is er natuurlijk ook nog een aantal groepsactiviteiten waar u welkom bent. Denk dan aan de wekelijkse beweeggroep en activiteiten zoals de bingo en leuke optredens. Deze grote activiteiten vinden meestal plaats in restaurant De Ziel. In De Ziel bent u overigens altijd welkom voor een gezellig kopje koffie of thee, een potje biljart of een heerlijke lunch.

Dit alles kunnen wij u mede aanbieden door de ondersteuning van een grote groep vrijwilligers, die zich binnen de Archipel dagelijks inzetten ten goede van het welzijn van onze bewoners.