Een bijzondere woonomgeving

Zorgcentrum De Overloop is een woonzorgcentrum in het oudste deel van Almere, Almere Haven. Het gebouw met zijn bijzondere architectuur verwelkomde in 1984 zijn eerste bewoners. De Overloop ligt vlakbij het winkelcentrum en vlakbij de haven. Het is een warm thuis voor bewoners.

Op bezoek? Dat kan altijd!

U kunt altijd langskomen om uw familie of vrienden in De Overloop te bezoeken. Wij hanteren geen openingstijden.

Op zoek naar een woning in een van onze woonzorgcentra?

De klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Wilt u een persoonlijk gesprek? Neem contact met ons op voor een afspraak.

Tel: 036 545 4000
Mail: klantadvies@zorggroep-almere.nl
Werkdagen: 8.30 – 17.00 uur

Wonen en zorg in De Overloop

Dagactiviteiten 'Het Havenhuis'

Thuis wonen en toch gebruik maken van zorg, behandeling en ondersteuning van een woonzorgcentrum. Dat is mogelijk via ‘Het Havenhuis’ in woonzorgcentrum De Overloop.

Aanleunwoningen

Bij De Overloop is een aantal aanleunwoningen gebouwd. De aanleunwoningen kennen verschillende woontypen. De meeste woningen zijn gelijkvloers. Bij etagewoningen is altijd een lift aanwezig.

Tijdelijke opname

De Overloop heeft zes tijdelijke opnameplaatsen. Hier kunt u terecht wanneer u tijdelijk meer of andere zorg nodig heeft, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. De Overloop biedt u de benodigde zorg in deze periode.

Zorgappartementen

Havenzicht in woonzorgcentrum De Overloop heeft appartementen voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatische zorg). De afdeling Thuishaven heeft appartementen voor psychogeriatrische zorg.

Palliatieve zorg

In appartement Meerzicht in De Overloop ontvangen bewoners in hun laatste levensfase 24 uur per dag alle zorg en begeleiding die zij nodig hebben. U krijgt zorg van de Wijkverpleging en van medewerkers van De Overloop.

Voorzieningen en activiteiten

U kunt in De Overloop rekenen op veel aandacht voor welzijn en een zinvolle dagbesteding. Bijvoorbeeld met:

Mensgerichte zorg bij Zorggroep Almere

In deze film vertellen medewerkers en bewoners over mensgerichte zorg in de woonzorgcentra van Zorggroep Almere, waar De Overloop er een van is.

Helpt u ons mee in het geven van passende zorg?

Help mee als vrijwilliger

Vrijwilligers worden niet betaald, maar zijn onbetaalbaar! Ook in De Overloop. Om onze bewoners passende zorg en aandacht te geven kunnen wij niet zonder vrijwilligers. Helpt u mee? Dikwijls hebben wij verschillende leuke vacatures voor vrijwilligerswerk. Meld u aan en help mee onze bewoners een plezierige oude dag te bezorgen.

Vacatures Meer informatie

– “De verzorging is goed. Soms moet ik wel lang wachten, maar er is ook te weinig personeel. Ik word geholpen met het wassen en aankleden. Een vraag stellen kan altijd, soms wordt er ook iets mee gedaan. De medewerkers zijn vriendelijk en leuk. Het eten is heel erg goed.” –

Adresgegevens

Boogstraat 1

1353 BE Almere

info.overloop@zorggroep-almere.nl

 036 – 54 54 810

Een vraag of bericht doorgeven?

  • Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd. Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie ons privacy statement.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.