Corona. Let op!

Bezoek aan bewoners van onze woonzorgcentra is mogelijk. Familieleden hebben hierover informatie ontvangen.

Heeft u hierover vragen? Bel dan met uw contactpersoon van het woonzorgcentrum.

Volgens de Wet zorg en dwang hebben cliënten met een verstandelijke beperking of een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie) en/of hun wettelijk vertegenwoordigers recht op een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon. Voor cliënten en bewoners van Zorggroep Almere is dit een cliëntenvertrouwenspersoon Wzd van Zorgstem (zorgstem.nl). Omdat de cliëntenvertrouwenspersoon niet in dienst is van Zorggroep Almere, is zij dus onafhankelijk. Verder behandelt de cliëntenvertrouwenspersoon uw vraag of klacht vertrouwelijk en geeft u gratis ondersteuning. Wilt u weten wat de cliëntenvertrouwenspersoon voor u kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Kijk hier voor een overzicht met telefoonnummers van onze woonzorgcentra.

Op zoek naar een woning in een van onze woonzorgcentra?

Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Maak uw eigen berekening

Met onze rekentool krijgt u direct een beeld van uw eigen bijdrage en uw besteedbaar inkomen.

Telefoonnummers woonzorgcentra

Archipel: 036 – 54 54 700

Castrovalva: 036 – 54 54 280

De Kiekendief: 036 – 54 54 740

De Toonladder: 036 – 54 54 780

Tip: bel ’s ochtends na 11.00 uur. Dan hebben de zorgmedewerkers meer gelegenheid om u te woord te staan.

Lees de blogs en maak kennis met mensen achter onze zorg

Berthilde van de Kolk

Een stel sentimentele dozen…

Een collega gaat na jaren elders de uitdaging zoeken en het lijkt mij een leuk idee om met de bewoners een herinnering voor haar te maken. Met een krat met oude tijdschriften, lijm, gekleurd papier, markers en een canvas ga ik naar de huiskamer. Zelf heb ik zin om weer eens creatief bezig te gaan…

Lees meer

Berthilde van de Kolk

Mag ik even tegen je aanliggen?

Ze loopt over de gang te dwalen dag in, dag uit. De laatste dagen is het anders dan anders. Ze zegt: ​”Ik kan niet meer, ik kan niet meer, ik kan niet meer…​” Ik loop achter haar en mij bekruipt een gevoel van onbehagen. Wat kan ik voor deze mevrouw betekenen op dit moment? Deze…

Lees meer

Engelen

‘Heeft u wel eens een engeltje op uw schouder gehad’? Dit vraag ik aan een mijnheer die aanwezig is bij de ontmoetingsgroep die ik begeleid op één van onze woningen waar mensen wonen met dementie. Het is bijna Kerst, de kerstboom is al opgetuigd en in de woning klinkt kerstmuziek als ik binnenkom. Ik heb…

Lees meer

Berthilde van de Kolk

Een muziekje voor elk moment van de dag

Elke week heb ik 1 op 1 contact met Mevrouw. In de goede tijden voor Corona gingen we 1 keer per maand naar het zwembad, maar nu rookt ze een sigaretje en luisteren we naar muziek. Mevrouw brengt veel tijd door in bed en moppert er dikwijls op los. Toch besluit ik haar te vragen…

Lees meer
Intramurale ouderenzorg

Het draait om u

In onze woonzorgcentra staat u als bewoner centraal. Het zorgconcept mensgerichte zorg volgens Planetree is daarbij onze leidraad. De mens staat voorop.

Samen met u en uw familie kijken we wat uw wensen zijn en bespreken hoe we dit samen kunnen realiseren. Onze medewerkers bieden zorg vanuit het hart en doen waar ze goed in zijn.

Wij vertellen u hier graag meer over

Caren zorgt

Caren Zorgt

U kunt gebruik maken van het cliëntportaal van Caren Zorgt:

  • U kunt uw zorgdossier ieder moment van de dag inzien.
  • U kunt uw naasten toegang geven tot uw zorgdossier. Zo kunt u eenvoudig informatie met hen delen.
  • U heeft inzicht in uw zorgplan.
Inloggen op Caren zorgt

Helpt u mee onze zorg te verbeteren?

Aan de slag als vrijwilliger?

Helpt u mee onze bewoners een fijne tijd te hebben bij ons? We kunnen niet zonder vrijwilligers. Er zijn diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, voor ieder wat wils.

Meer informatie en vacatures

Uit Zorgkaart Nederland:

‘Mijn schoonmoeder, die nooit naar een “oude van dagen” tehuis wilde heeft hier noodgedwongen, toen ze na een val op haar 93ste wel moest verhuizen, ca 1 jaar nog mogen wonen. Heerlijk vond ze het daar.’ ‘Super personeel. Geweldige vrijwilligers. Kortom als thuis / zelfstandig wonen niet meer mogelijk is is dit een fantastische plek home away from home. Ook voor familie en mantelzorgers altijd een luisterend oor.’

Wil je bij ons werken?

Op zoek naar een baan in een woonzorgcentrum? We hebben diverse leuke vacatures op verschillende locaties. Kijk bij onze vacatures of neem contact op met onze recruiter Annabel Teeuwissen.
Zij kan je alles vertellen over het werken in één van onze woonzorgcentra. Maak geheel vrijblijvend een afspraak en bespreek wat jouw mogelijkheden zijn.

Tel: 06 83 298 657

Direct naar vacatures

Lees ons kwaliteitsverslag

In het Kwaliteitsverslag kijken we terug op de activiteiten die we het afgelopen jaar hebben gedaan met betrekking tot het kwaliteitsbeleid waar we als Zorggroep Almere voor staan.

Lees verder

Lees meer over kwaliteit van zorg bij Zorggroep Almere

Lees meer over onze kwaliteitsplannen 2022 – 2023

In de kwaliteitsplannen voor de intramurale ouderenzorg 2022-2023 geeft Zorggroep Almere de belangrijkste plannen aan voor 2022 en 2023 voor onze woonzorgcentra.

Lees verder

Kwaliteitsplan 2022 – 2023