Bij alles wat we doen staan onze cliënten centraal, ongeacht of ze bij ons wonen of deel uitmaken van onze leefgemeenschap. Mensgerichte zorg is daarbij onze leidraad, waarbij de mens altijd voorop staat. Zorg in onze woonzorgcentra en de activiteiten in onze leefgemeenschap komen tot stand in nauw overleg met u als cliënt. Ook familieleden van onze cliënten spelen een cruciale rol. Uw kennis, inbreng en ondersteuning in de zorg en het welzijn van uw familielid wordt zeer gewaardeerd. Samen met familie, vrijwilligers en professionals streven wij ernaar passende ondersteuning te bieden, afgestemd op de individuele wensen en behoeften van onze cliënten.

Kijk hier voor een overzicht met telefoonnummers van onze woonzorgcentra of leefgemeenschap.

Op zoek naar een woning ?

Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Maak uw eigen berekening

Met onze rekentool krijgt u direct een beeld van uw eigen bijdrage en uw besteedbaar inkomen.

Telefoonnummers woonzorgcentra en leefgemeenschap

Archipel: 036 – 54 54 700

Castrovalva: 036 – 54 54 280

De Kiekendief: 036 – 54 54 740

De Toonladder: 036 – 54 54 780

De Overloop: 036 – 54 54 810

Poortzicht: 036 – 5454 650

Flora: 036 – 5454 901

Polderburen: 036 – 5485 650

Zephyr: 036 – 5454 687

Tip: bel ’s ochtends na 11.00 uur. Dan hebben de zorgmedewerkers meer gelegenheid om u te woord te staan.

Lees de blogs en maak kennis met mensen achter onze zorg

Judith

Hoop

Nog niet zo lang geleden stond er op het gesprekskaartje dat een deelnemer van mijn gespreksgroep ‘De Kring’ had getrokken: “Hoop doet leven, maar leven doet ook wanhopen.” Voor de meeste bewoners van Polderburen, waar ik als geestelijk verzorger werk, is dit huis hun laatste woonplek. De gespreksleden van mijn… Lees meer

Berthilde van de Kolk

Een stel sentimentele dozen…

Een collega gaat na jaren elders de uitdaging zoeken en het lijkt mij een leuk idee om met de bewoners een herinnering voor haar te maken. Met een krat met oude tijdschriften, lijm, gekleurd papier, markers en een canvas ga ik naar de huiskamer. Zelf heb ik zin om weer… Lees meer

Berthilde van de Kolk

Mag ik even tegen je aanliggen?

Ze loopt over de gang te dwalen dag in, dag uit. De laatste dagen is het anders dan anders. Ze zegt: ​”Ik kan niet meer, ik kan niet meer, ik kan niet meer…​” Ik loop achter haar en mij bekruipt een gevoel van onbehagen. Wat kan ik voor deze mevrouw… Lees meer

Engelen

‘Heeft u wel eens een engeltje op uw schouder gehad’? Dit vraag ik aan een mijnheer die aanwezig is bij de ontmoetingsgroep die ik begeleid op één van onze woningen waar mensen wonen met dementie. Het is bijna Kerst, de kerstboom is al opgetuigd en in de woning klinkt kerstmuziek… Lees meer
Intramurale ouderenzorg

Het draait om u

In onze woonzorgcentra en leefgemeenschap staat u als bewoner centraal. Mensgerichte zorg is daarbij onze leidraad. De mens staat voorop.

Samen met u en uw familie kijken we wat uw wensen zijn en bespreken hoe we dit samen kunnen realiseren. Onze medewerkers bieden zorg vanuit het hart en doen waar ze goed in zijn.

Wij vertellen u hier graag meer over

Caren Zorgt

U kunt gebruik maken van het cliëntportaal van Caren Zorgt:

  • U kunt uw zorgdossier ieder moment van de dag inzien.
  • U kunt uw naasten toegang geven tot uw zorgdossier. Zo kunt u eenvoudig informatie met hen delen.
  • U heeft inzicht in uw zorgplan.
Inloggen op Caren zorgt

Volgens de Wet zorg en dwang hebben cliënten met een verstandelijke beperking of een psychogeriatrische aandoening (zoals dementie) en/of hun wettelijk vertegenwoordigers recht op een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon. Voor cliënten en bewoners van Zorggroep Almere is dit een cliëntenvertrouwenspersoon Wzd van Zorgstem (zorgstem.nl). Omdat de cliëntenvertrouwenspersoon niet in dienst is van Zorggroep Almere, is zij dus onafhankelijk. Verder behandelt de cliëntenvertrouwenspersoon uw vraag of klacht vertrouwelijk en geeft u gratis ondersteuning. Wilt u weten wat de cliëntenvertrouwenspersoon voor u kan betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Helpt u mee onze zorg te verbeteren?

Aan de slag als vrijwilliger?

Helpt u mee onze bewoners een fijne tijd te hebben bij ons? We kunnen niet zonder vrijwilligers. Er zijn diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, voor ieder wat wils.

Meer informatie en vacatures

Uit Zorgkaart Nederland:

‘Mijn schoonmoeder, die nooit naar een “oude van dagen” tehuis wilde heeft hier noodgedwongen, toen ze na een val op haar 93ste wel moest verhuizen, ca 1 jaar nog mogen wonen. Heerlijk vond ze het daar.’ ‘Super personeel. Geweldige vrijwilligers. Kortom als thuis / zelfstandig wonen niet meer mogelijk is is dit een fantastische plek home away from home. Ook voor familie en mantelzorgers altijd een luisterend oor.’

Wil je bij ons werken?

Op zoek naar een baan in een woonzorgcentrum of leefgemeenschap? We hebben diverse leuke vacatures op verschillende locaties. Kijk bij onze vacatures of neem contact op met onze recruiter Annabel Teeuwissen.
Zij kan je alles vertellen over het werken in één van onze locaties. Maak geheel vrijblijvend een afspraak en bespreek wat jouw mogelijkheden zijn.

Tel: 06 83 298 657

Direct naar vacatures

Lees ons kwaliteitsverslag

In het Kwaliteitsverslag kijken we terug op de activiteiten die we het afgelopen jaar hebben gedaan met betrekking tot het kwaliteitsbeleid waar we als Zorggroep Almere voor staan.

Lees verder

Lees meer over kwaliteit van zorg bij Zorggroep Almere

Lees meer over onze kwaliteitsplannen

In de kwaliteitsplannen voor de intramurale ouderenzorg geeft Zorggroep Almere de belangrijkste plannen aan voor onze woonzorgcentra.

Lees verder

Kwaliteitsplan 2024