Een nieuw en kleinschalig woonzorgcentrum

Middenin Almere Poort staat een nieuw kleinschalig woonzorgcentrum: woonzorgcentrum Poortzicht. In februari 2023 kwamen de eerste bewoners.

Woonzorgcentrum Poortzicht biedt een thuis aan 35 mensen met dementie. Het staat middenin een levendige woonwijk aan de Marco Poloroute. Op de begane grond komen vijf appartementen en de drie etages erboven krijgen elk tien appartementen. Iedere etage heeft ook een mooie tuinkamer: een ruim balkon waar de bewoners fijn kunnen zitten. Daarnaast komt op de begane grond een grote gezellige buurtkamer waar buurtbewoners, familie en de bewoners van Poortzicht gebruik van kunnen maken.

Interesse?

Heeft u interesse en wilt u meer informatie over ons nieuwe woonzorgcentrum? Of wilt u zich inschrijven voor een appartement in Poortzicht? Dan kunt u contact opnemen met onze collega’s van het KlantServicePunt (‘KSP’).

Kleinschaligheid & bewegingsruimte

In Poortzicht geven we de bewoners bewegingsruimte, uiteraard afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de individuele bewoner. Ons doel daarbij is om de bewoners zoveel mogelijk te laten leven zoals zij/hij dat thuis gewend was. Dit doen we onder meer door het inzetten van zorgdomotica Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een alarmknop die de bewoners kunnen dragen en bewegingssensoren waardoor we de bewoners optimale en veilige zorg kunnen bieden.
Ook geldt voor bewoners in Poortzicht: de buitendeur is open, tenzij… Door de inzet van zogenaamde leefcirkels op maat kunnen we bewoners in maximale vrijheid laten wonen. Als het kan, kan de bewoner ongehinderd naar buiten. Als de gezondheidssituatie van de bewoner dat niet toelaat, dan maken we hierover individuele afspraken. De deur is dus nooit meer automatisch voor alle bewoners dicht.

Leefmilieus

In Poortzicht werken we met vier sociotherapeutische leefmilieus: een uitnodigend, structurerend en koesterend leefmilieu. En een gemende vorm van deze drie leefmilieus. Een leefmilieu is een leefomgeving waarin de behoeften en mogelijkheden van de bewoner centraal staan: wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten in combinatie met uw zorgvraag zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd. Wilt u hierover meer informatie? Bekijk het filmpje over ‘Sociotherapeutische leefmilieus in Polderburen’.

Werving nieuwe collega’s

Wil jij ook werken in dit prachtige nieuwe woonzorgcentrum?

Voor Poortzicht hebben we inmiddels een enthousiast zorgteam dat jou graag ontvangt als hun nieuwe collega!

Accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Onderdeel van de maatschappij

Woonzorgcentrum Poortzicht ontwikkelt zich graag als aantrekkelijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De begane grond is daarom zó ingericht dat buurtbewoners hier kunnen aanschuiven voor een kopje koffie, kunnen meedoen aan diverse activiteiten en kunnen mee-eten met de bewoners. Ook met de bewoners van de naastgelegen seniorenflat willen we graag deze verbinding zoeken. Op deze wijze blijven de bewoners van Poortzicht onderdeel uitmaken van onze maatschappij.

Zicht over

Ons nieuwe woonzorgcentrum heeft vanaf de bovenste etage letterlijk ‘Poort zicht’: zelfs ons woon- en gezondheidscentrum Vizier kan je van daaraf zien, net als de woontorens van Almere Duin.

Poortzicht ligt in een levendige woonwijk met in de buurt een supermarkt, een basisschool en senioren- en gezinswoningen. Het ontwikkelt zich graag als aantrekkelijke plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. De begane grond van ons woonzorgcentrum is daarom zó ingericht dat buurtbewoners hier kunnen aanschuiven voor een kopje koffie, kunnen meedoen aan diverse activiteiten en kunnen mee-eten met de bewoners. Ook met de bewoners van de naastgelegen seniorenflat willen we graag deze verbinding zoeken. Dat vinden we belangrijk want zo blijven de bewoners van Poortzicht onderdeel uitmaken van onze maatschappij.

 

Contactgegevens

Woonzorgcentrum Poortzicht
Marco Poloroute 70
1363 LA Almere
Telefoon : 036 – 5454 650

Inschrijven?

Neem dan contact op met het KlantServicePunt.