In een leefmilieu is niet uw ziektebeeld bepalend voor de zorg en behandeling. Centraal staan uw behoeften en mogelijkheden ten aanzien van wonen, contacten, rust, structuur en activiteiten in combinatie met uw zorgvraag.

Zo kunt u iemand zijn die graag het contact met anderen opzoekt of juist iemand die zich liever terugtrekt. Misschien vindt u een wat drukkere omgeving prettig of heeft u juist liever rust om u heen.

Elk leefmilieu heeft zijn eigen speciale accenten. Dat zal steeds meer tot uiting komen in de manier waarop medewerkers met u omgaan, de inrichting van de huiskamers en het soort activiteiten die georganiseerd worden. Elke woning heeft een team vaste medewerkers, gespecialiseerd in de specifieke behoeften van de bewoners die op dat leefmilieu wonen. 

Goede ervaringen

In woonzorgcentrum Polderburen en op verschillende plekken in het land zijn positieve ervaringen met sociotherapeutische leefmilieus. Bewoners zijn meer tevreden. Ze hebben betere contacten met hun medebewoners en de zorg beter is afgestemd op hun individuele behoeften. Medewerkers geven aan dat ze de kans krijgen om betere zorg te kunnen leveren doordat ze zich meer bewust zijn van wat de bewoner prettig vindt en waar hij/zij zich goed bij voelt. In de video onderaan deze pagina vertellen bewoners, familieleden en medewerkers van Polderburen over hun ervaringen met leefmilieus.

Wat past bij u?

Door voor verhuizing al met u en uw familie in gesprek te gaan, proberen wij uw hulpvragen, behoeften, wensen, mogelijkheden en zorgvragen inzichtelijk te maken. Zo krijgen wij inzicht in wie u bent en welke omgeving u de beste kwaliteit van leven kan bieden. Naar aanleiding van dit inzicht wordt bepaald welk type leefmilieu het best bij u past.

Video: leefmilieus in Polderburen

Accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Polderburen is het eerste woonzorgcentrum van Zorggroep Almere met leefmilieus. In deze film komen bewoners, familieleden en medewerkers aan het woord over hun ervaringen met leefmilieus.