Zephyr, centrum voor wonen, zorg en welzijn

Zephyr is een kleinschalig woonzorgcentrum in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten waar 35 mensen met dementie met elkaar wonen en leven. Wij vinden het belangrijk dat mensen hier hun thuis hebben en hun eigen leven kunnen leiden. Centraal in de zorg in Zephyr staat huiselijkheid, hartelijkheid, respect en gastvrijheid voor bewoners, hun familie en vrienden.

Wij werken vanuit de visie ‘Altijd Thuis’ waar iedereen, medewerkers en vrijwilligers, zijn steentje aan bijdraagt.

 

Wonen en leven

Er zijn vijf woningen met ieder zeven bewoners. Per woning is er een grote, gezamenlijke woon- en eetkamer met open keuken en twee badkamers. Iedere bewoner heeft een eigen kamer die met eigen spullen mag worden ingericht om zoveel mogelijk de sfeer van thuis mee te nemen.

De voordeur van iedere woning komt uit op de binnentuin waar bewoners vrij kunnen rondlopen, in het zonnetje kunnen zitten of bewoners van de andere woningen kunnen ontmoeten.

Er is een Koffie Café waar bewoners naar toe kunnen voor een kopje koffie, een praatje of mee kunnen doen met de diverse activiteiten die georganiseerd worden. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor bijv. de kerstviering en bijeenkomsten met familie.

Adresgegevens

Fiep Westendorpstraat 3 – 7 1336 CR Almere

bewsecrzephyr@zorggroep-almere.nl

(036) – 54 54 687

Op zoek naar een woning in een van onze woonzorgcentra?

Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Maak uw eigen berekening

Met onze rekentool krijgt u direct een beeld van uw eigen bijdrage en uw besteedbaar inkomen.

Passend wonen in Zephyr

In Zephyr wonen de bewoners die een gelijksoortige behoefte hebben op dezelfde woning. Dit wordt zorg in leefmilieus genoemd. Een leefmilieu is een leefomgeving waarbij behoeften en mogelijkheden van de bewoner centraal staan. Er zijn twee leefmilieus; het Koesterende Leefmilieu en het Structurerende Leefmilieu. Daarnaast is er een Entree Woning. Dit is een tijdelijke woonplek. Binnen deze woning is er uitgebreid aandacht voor de individuele wensen en behoeften van bewoners om inzicht te krijgen welk type leefmilieu het beste bij de bewoner past. Zodra er een mogelijkheid is verhuist de bewoner naar het juiste leefmilieu.

Iedere woning heeft een team vaste medewerkers, gespecialiseerd in de specifieke behoeften van de bewoners die op dat leefmilieu wonen. Er wordt met diverse professionals samengewerkt zoals de specialist ouderenzorg, arts, psycholoog, fysiotherapeut en verpleegkundigen.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over het wonen in Zephyr? Neemt u dan contact op met woonzorgcentrum Zephyr via telefoonnummer 036-545 4687.

Voorzieningen en activiteiten

Wij besteden veel aandacht aan welzijn en een zinvolle dagbesteding. Bijvoorbeeld met:

Neem een kijkje en proef de sfeer

mensgerichtezorg

Film over onze mensgerichte zorg

In deze film vertellen medewerkers en bewoners over mensgerichte zorg in de woonzorgcentra van Zorggroep Almere, waar Vizier er een van is.

Virtuele tour Zephyr

Rondleiding door het woonzorgcentrum

Een kijkje nemen in Zephyr? U kunt zelf virtueel door het woonzorgcentrum lopen. Klik op de foto om de 360-graden-tour te starten.

Helpt u ons mee in het geven van passende zorg?

Help mee als vrijwilliger

Vrijwilligers worden niet betaald, maar zijn onbetaalbaar! Ook in Zephyr. Om onze bewoners passende zorg en aandacht te geven kunnen wij niet zonder vrijwilligers. Helpt u mee? Dikwijls hebben wij verschillende leuke vacatures voor vrijwilligerswerk. Meld u aan en help mee onze bewoners een plezierige oude dag te bezorgen.

Meer informatie
Accepteer statistieken cookies om de inhoud te zien.

Mijn moeder woont al vanaf december 2010 in de Zephyr en heeft het erg naar haar zin als je vraagt hoe het met haar gaat geeft ze altijd het antwoord ik wil hier wel 100 worden .Als ik bij haar ben voel je dat er een fijne /prettige sfeer is en de medewerkers erg betrokken zijn en je een welkom gevoel geven.

Adresgegevens

Fiep Westendorpstraat 3 – 7 1336 CR Almere

bewsecrzephyr@zorggroep-almere.nl

(036) – 54 54 687

Een vraag of bericht doorgeven?

  • Uw gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden en niet worden verstrekt aan derden. Uw gegevens kunnen te allen tijde weer worden verwijderd. Voor volledige informatie over het verwerken van uw gegevens zie ons privacy statement.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.