Het team welzijn organiseert verschillende activiteiten voor Zephyr. Samen met een enthousiast team vrijwilligers worden deze tot stand gebracht. Er zijn activiteiten:

  • ter ontspanning: creatief werken, muziek luisteren of zingen
  • om te bewegen: beweeggroep, wandelen, duofietsen
  • om te ontmoeten: koffiecafé waar men ook mensen van andere woningen ontmoet.
  • om betrokken blijven met de wereld: activiteiten met scholen en kinderdagverblijven
  • gericht op het behoud van vaardigheden, het activeren en stimuleren van de zintuigen

 

Geestelijk verzorger

De geestelijk verzorgers van Zorggroep Almere hebben de deskundigheid om u te helpen met levensbeschouwelijke vragen. Zij bieden u professionele begeleiding bij uw situatie. Geestelijke verzorging is een specialisme te midden van andere disciplines, maar de werkt heel nauw samen met de andere zorgverleners. De geestelijk verzorger in Zephyr is Samantha Kerkhof.

Kijk hier voor meer informatie over geestelijke verzorging in de woonzorgcentra van Zorggroep Almere.

 

Scholen en kinderdagverblijven

Zephyr heeft ook contact met scholen en kinderdagverblijven. Regelmatig zijn er activiteiten bij hun of bij ons waar we elkaar treffen. Zo houdt u contact met de buitenwereld en houden we binding met de wijk.

 

Music and memory

Music & Memory brengt herinneringen tot leven. We merken dat bewoners tot diepe ontspanning komen als ze hun favoriete muziek beluisteren. Daarom gaan we samen met de bewoner en de familie op zoek naar muziek die voor de bewoner belangrijk is.

U kent dat misschien wel…… U hoort een liedje op de radio en direct flitsen er herinneringen door uw hoofd. Bijvoorbeeld uw bruiloft, of die ene mooie vakantie toen u voor het eerst verliefd was.

Muziek kan je raken tot in het diepste van de ziel. Uit onderzoek is gebleken dat het zoeken naar deze persoonlijke muziekvoorkeuren en het inzetten ervan, vele positieve effecten heeft op mensen.

Hier ziet u een filmpje over Music & Memory bij Zorggroep Almere.

 

Belevenistafel

De Moby Touch is een grote tablet waar verschillende spelletjes op staan. Samen kunt u bladeren door een enorme keuze aan activiteiten. U kunt hem recht op laten staan, maar u kunt hem ook op tafel leggen.

Zo kunt u samen kleuren, maar ook memory spelen, er staan verschillende muziek stukken op uit verschillende decennia en er zijn bijvoorbeeld spellen over oude gebruiksvoorwerpen.

De werking is net als een gewone tablet, alleen staan er spelletjes op speciaal geschikt voor mensen met dementie.

 

Silverfit mile

In Zephyr kunt u ook gebruik maken van de Silverfit Mile. Dit apparaat staat in de ruimte van onze fysiotherapeuten. U kunt samen binnen fietsen door verschillende plaatsen in de wereld, maar u kunt het ook dichter bij huis houden. Misschien een fietstocht door Groningen? Of door Amsterdam?

Voordat u hiermee aan de slag gaan moet er eerst een uitlegmoment zijn geweest. Daarna kunt u de wijde wereld in fietsen.

 

Qwiek.up

De Qwiek.up projecteert beelden en geluid. Het beeld past zich voor een optimale beleving aan op de omgeving, zoals plafonds en wanden. Het is een middel om belevingsgerichte activiteiten aan te bieden. U kunt zelf via een eigen usb-stick ook foto’s en filmpjes bekijken.

De Qwiek.up kan ook ingezet worden bij groepsactiviteiten.

 

Fietsmaatjes

Hoe lekker is het als u de wind door uw haren voelt waaien, u lekker tussen het groen fietst en de vogels hoort fluiten, misschien de konikpaarden tegen komt in de Oostvaardersplassen? Of gewoon even een kop koffie drinken bij de HEMA of een ijsje nemen bij Paul’s IJs?

Zephyr heeft een nauwe samenwerking met Fietsmaatjes Almere. Fietsmaatjes heeft een aantal duofietsen verspreid door Almere staan. Bij Zephyr staat er ook een. Fietsmaatjes heeft een aantal vrijwilligers die samen met u kunnen gaan fietsen in de omgeving. Dit gebeurt op een vaste dag in de week. U heeft dan ook een vaste fietsvrijwilliger.

Wilt u liever fietsen met een familielid? Dat kan natuurlijk ook. Hiervoor wordt er een afspraak gemaakt met Fietsmaatjes voor de uitleg en een testrit.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over een van de bovenstaande activiteiten? Dan kunt u terecht bij de dagbestedingscoach van Zephyr.