Handige tips voor uw apotheekbezoek

Maak de zorg gemakkelijk, voor uzelf en voor ons!

 1. Basisafspraak voor bestellen en afhalen van medicatie:
  Voor 12.00 uur besteld is de volgende werkdag 14.00 klaar, maar houd rekening met vertraging door de situatie rondom corona.
 2. Om besmetting met corona te voorkomen geldt nog steeds de 1,5 meter afstand-regel in de gezondheidscentra.
  Kijk hier voor meer informatie over maatregelen in verband met corona.
 3. Afhalen van herhaalmedicatie bij apotheek Parkwijk kan alleen via het speciale afgifteloket
 4. Voorkom onnodig drukte in de apotheek
  a. Haal indien mogelijk uw medicatie in de ochtend op. Zo voorkomt u drukte in de middag (lange wachtrij buiten de apotheek)
  b. Kom in uw eentje naar de apotheek
  c. Er kunnen in het algemeen maximaal 3 personen in de apotheek tegelijk aanwezig zijn die elk 1,5 meter afstand van elkaar houden.
  d. Betaling is alleen mogelijk per pin
 5. Profiteer van de medicijnkluizen
  U kunt uw medicatie 24 uur per dag, 7 dagen per week afhalen in een van onze medicijnkluizen. Kijk hier voor meer informatie.
 6. Heeft u een vraag die geen spoed heeft?
  Stel hem via dit formulier. Een medewerker neemt binnen 1 werkdag contact met u op.
Onze apotheken zijn geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Uw medicijnen, onze zorg

Een apotheek van Zorggroep Almere:

 • Bij u in de buurt
 • Persoonlijk advies
 • Gerichte zorg en medicatiebewaking
 • Eenvoudig herhaalrecepten aanvragen

Bij een apotheek van Zorggroep Almere zorgen we voor uw gezondheid. Natuurlijk staat deskundigheid centraal en besteden we veel aandacht aan de correcte afhandeling van recepten. Maar, daarbij realiseren we ook dat achter elke zorgvraag een uniek mens schuilt. Ons (zorg)aanbod is hierop afgestemd. Naast receptgeneesmiddelen beschikt uw Zorggroep apotheek over een breed assortiment aan zorgproducten en diensten. Deze brengen we proactief onder de aandacht. Zo stimuleren we klanten goed voor zichzelf te zorgen en ondersteunen we hen daarbij. De klant staat altijd centraal; persoonlijke aandacht voor de mens is voor ons dan ook het allerbelangrijkste. Iedereen kan bij een apotheek van Zorggroep Almere terecht voor professioneel advies en informatie. Onze klanten kunnen daarbij rekenen op persoonlijke begeleiding, ongeacht de achterliggende zorgvraag. De apotheken van Zorggroep Almere maken gebruik van de Alphega franchise module.

 Locaties

Vind de dichtstbijzijnde apotheek van Zorggroep Almere. Overzicht van locaties.

Herhaalrecepten

Vraag eenvoudig uw herhaalrecepten aan via onze website, de app of telefonisch via de Receptenlijn. Lees meer over herhaalrecepten…

Met spoed medicijnen nodig?

Apotheek De Brug levert 24 uur per dag, 7 dagen per week. Lees meer…

Lees meer over onderstaande onderwerpen

Klik op het pijltje om meer te lezen.

 • farmacieApotheek de Brug 24/7: Een van de apotheken van Zorggroep Almere is apotheek de Brug 24/7 (hal Flevoziekenhuis). Apotheek de Brug 24/7 is gericht op klanten die in het Flevoziekenhuis vanuit een polikliniek of na ontslag recepten meekrijgen. Apotheek de Brug 24/7 is ingespeeld op de variatie in voorschriften vanuit het ziekenhuis en onderhoudt nauwe contacten met alle medisch specialisten.  Apotheek de Brug is een 24/7 apotheek en vervult de dienstfunctie in samenwerking met de Spoedpost Almere.
 • Bezorgservice: Als u overdag niet in staat bent om uw recept op te halen in de apotheek, kunt ervoor kiezen deze te laten bezorgen. De bezorger komt in de ochtend van 9:00 uur tot 14:00 uur of in de middag/vroege avond tussen 14:00 uur en 20:00 uur bij u thuis. Als u voor uw geneesmiddel of hulpmiddel  moet (bij)betalen, dan vragen wij u per PIN betaling af te rekenen bij de deur. Ook kunt u ervoor kiezen uw recept klaar te laten zetten bij apotheek de Brug 24/7. Het komt voor dat de bezorger het pakje niet kan afleveren, ondanks melding vooraf en zonder tijdig tegenbericht van de cliënt. Wilt u in dat geval dat uw pakje voor een tweede keer wordt aangeboden? Dan wordt met ingang van 1 mei 2017 voor deze tweede bezorging een bijdrage in de bezorgkosten (€ 4,25 incl. BTW) in rekening gebracht. Deze dient u te betalen per PIN aan de deur.
 • Afhaalkluizen: Bij een aantal van onze apotheken is een afhaalkluis geïnstalleerd, waarbij u buiten openingstijden uw geneesmiddel kunt afhalen. Voor vragen hierover neemt u contact op met uw eigen apotheek.
 • Herhaalservice: Wanneer u chronisch medicatie gebruikt, kunt u uw geneesmiddelen in veel gevallen periodiek door de apotheek laten klaarzetten zonder dat u deze zelf hoeft te bestellen. Voor vragen hierover neemt u contact op met uw eigen apotheek.
 • Geneesmiddelenoverzicht: u kunt gebruik maken van de service om een geneesmiddeloverzicht (bv. voor specialistenbezoek of op reis) bij ons op te vragen. Houd u er wel rekening mee dat we in kader van de privacyregeling deze documenten alleen persoonlijk aan u mogen overhandigen. U kunt eventueel ook uw geneesmiddeloverzicht digitaal inzien.
 • Oude/overtollige geneesmiddelen kunt u beter niet met het huisvuil afvoeren. U kunt deze afgeven bij de apotheek. Deze worden op een milieutechnisch verantwoorde wijze vernietigd.

In de meeste apotheken van Zorggroep Almere kunt u alleen met PIN betalen. Alleen in apotheek De Brug kunt u ook met contant geld betalen.

We hebben gekozen voor PIN als enige betaalmiddel vanwege de veiligheid van u en van onze apotheekmedewerkers. Aanwezigheid van contant geld kan aantrekkelijk zijn voor dieven en overvallers. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en dat willen we voorkomen.

Betalen in de apotheek is doorgaans alleen nodig als u zelfzorgmiddelen koopt. Is er een receptgeneesmiddel waarvoor u moet bijbetalen, dan krijgt u hiervoor een rekening van uw zorgverzekeraar. Krijgt u geld terug van ons, bijvoorbeeld als u iets retour brengt? Dan betalen we u via Retourpinnen.

Wat als u niet kunt pinnen?

Als u niet kunt pinnen kunt u gewoon in onze apotheken terecht. U krijgt dan, na goedkeuring van de apotheker, het product op rekening. Bij een geheel niet vergoed recept kunt u er ook voor kiezen dit in apotheek De Brug op te halen en daar contant af te rekenen. Als u niet kunt pinnen vanwege een PIN-storing, dan is betalen op rekening mogelijk.

In- en uitschrijvingen vinden centraal plaats aan de balie van het gezondheidscentrum. U bent in één keer ingeschreven bij alle hulpverleners die in het gezondheidscentrum werken en bij de apotheek. Natuurlijk kunt u zich ook alleen inschrijven bij de apotheek. Apotheek de Brug 24/7 en apotheek Randstad vormen hierop een uitzondering. Inschrijven als vaste cliënt is daar niet mogelijk.

In Almere maken alle apotheken van Zorggroep Almere deel uit van een gezondheidscentrum. Daardoor kunnen huisartsen en apothekers optimaal samenwerken om ervoor te zorgen dat u de juiste geneesmiddelen krijgt met alle informatie en begeleiding die daar bij hoort. Apothekers hebben in het gezondheidscentrum intensief contact en regelmatig overleg met huisartsen en overige zorgverleners. Gedeelde kennis vergroot de mogelijkheden om de ‘juiste zorg op de juiste plaats’ te geven. Natuurlijk waarborgen alle betrokken zorgverleners hierbij uw privacy.

Naast receptgeneesmiddelen beschikt de Zorggroep apotheek over een uitgebreid assortiment zelfzorggeneesmiddelen.  Bij een Zorggroep apotheek kunt u terecht voor:

 • Receptgeneesmiddelen
 • Een verantwoord assortiment zelfzorggeneesmiddelen
 • Een breed assortiment zorgproducten
 • Incontinentiemateriaal
 • Dieetvoeding
 • Diabeteshulpmiddelen

Verder ondersteunen we onze cliënten met:

 • Medicatiebewaking en –begeleiding: de apotheek registreert en bewaakt uw geneesmiddelgebruik. Door middel van zorgvuldige controle van persoonsgegevens, voorgeschreven dosering en mogelijke interacties met andere geneesmiddelen.
 • Advies op maat ten aanzien van het gebruik van geneesmiddelen bij zwangerschap, diverse aandoeningen en chronische ziekten. Hulp bij trainen van inhalatietechniek of het gebruik van bloedglucosemeters en insulinepennen. Ook bieden wij aanvullende ondersteuning bij medicijngebruik en ouderen, door bijvoorbeeld geneesmiddelen op een speciale wijze te laten verpakken in doseerzakjes.
 • Persoonlijk consult. De apotheken van Zorggroep Almere hebben 8 uur per dag “inloopspreekuur”, maar wilt u liever een persoonlijk gesprek, maak hiervoor dan een afspraak.

Dagelijks maakt uw apotheek met veel zorg en aandacht uw (herhaal)recepten klaar. Dit kost relatief veel tijd die uw apotheek liever aan u persoonlijk besteedt voor advies of vragen. Om efficiënter te werken maakt uw apotheek gebruik van een zogenaamde Central Filling  apotheek. Hier worden routinehandelingen die gepaard gaan met herhaalreceptuur geautomatiseerd uitgevoerd. Door automatisering van dit proces houdt het team van uw apotheek meer tijd en aandacht over voor zaken zoals medicatiebewaking en persoonlijk (gebruikers)advies. Voor het klaarmaken van uw recepten bij de ‘Central Filling apotheek’ verstrekken wij uw receptgegevens aan deze apotheek. Uiteraard gaan zij vertrouwelijk met deze gegevens om. De Central Filling apotheek is geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). .

In specifieke gevallen is het belangrijk dat een op maat gemaakt geneesmiddel voor u wordt bereid. Voordat uw apotheek een bereiding op maat laat maken, kijken we eerst of er een alternatief geneesmiddel is. Ook kijken we of het medicijn op maat ook daadwerkelijk effectief, veilig, stabiel en houdbaar is. De apotheek besteedt de bereidingen op maat uit aan een landelijk gespecialiseerde apotheek. Hierdoor kan Zorggroep Almere u een kwalitatief goed en houdbaar medicijn aanbieden. Voor specifieke bereidingen werken de Zorggroep apotheken samen met de apotheek in het Flevoziekenhuis.

Apotheek Randstad is één van de apotheken van Zorggroep Almere, maar is geen gewone apotheek waar cliënten terecht kunnen voor geneesmiddelen en advies. Zo verzorgt Apotheek Randstad onder andere de bezorging van uw geneesmiddelen en medische hulpmiddelen.

Veiligheid

Tijdens de inschrijving ontvangt u de nodige informatie. Daarbij zit ook het verzoek om ons toestemming te geven gegevens over uw medicijngebruik en eventuele overgevoeligheden voor geneesmiddelen op te vragen bij uw vorige apotheek. Wij vragen u vriendelijk, maar dringend deze toestemming te geven. Kijk hiervoor ook op de site: www.ikgeeftoestemming.nl . Het stelt ons in staat om uw geneesmiddelgebruik en eventuele bijzonderheden als allergieën, in ons automatiseringssysteem op te nemen. Hierdoor kunnen we meteen,vanaf het eerste recept dat u inlevert, een zo compleet mogelijke medicatiebewaking uitvoeren. Bij elk afgeleverd recept wordt vervolgens gecontroleerd of het veilig samen gebruikt kan worden met andere geneesmiddelen die u wellicht al gebruikt. Wilt u in de toekomst niet meer van de diensten van één van onze apotheken gebruik maken dan kunt u bij ons een overzicht van uw medicijngebruik opvragen. U kunt dat bij uw nieuwe apotheek weer afgeven. De reden daarvoor is dezelfde als hierboven beschreven: uw nieuwe apotheek kan u direct betere farmaceutische zorg verlenen.

Kwaliteit

Alle apotheken van Zorggroep Almere zijn in het bezit van het ISO HKZ-Certificaat voor de Openbare Apotheken. De letters HKZ staan voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Het certificaat wordt uitgereikt aan apotheken die hebben aangetoond een hoge kwaliteit te kunnen waarborgen ten aanzien van farmaceutische deskundigheid, veiligheid en service.

Uw menig telt

Wat vindt u van onze dienstverlening? Dat wordt doorgaans gemeten door klanttevredenheidsonderzoeken, die periodiek gehouden worden. Dit helpt ons om de apotheekprocessen te verbeteren. Als u niet tevreden bent over de gang van zaken in de apotheek, op de wijze waarop u geholpen bent of suggesties heeft, hopen wij dat van u te horen. Zorggroep Almere heeft een eigen klachtenreglement en onafhankelijke klachtencommissie. Bent u na een persoonlijk gesprek met de verantwoordelijke apotheker nog niet tevreden, dan kunt u een beroep doen op deze klachtenregeling. Overigens vinden wij het ook erg plezierig om te horen dat u tevreden bent over onze dienstverlening.

Uw eigendommen

In onze locaties zijn wij niet aansprakelijk voor diefstal, vermissing of beschadigingen van uw eigendommen.

De apotheken van Zorggroep Almere hanteren de landelijk toegestane tarieven. Eventuele kortingen van leveranciers worden gebruikt om te investeren in verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. In principe wordt de rekening voor geneesmiddelen die in het basispakket worden vergoed, rechtstreeks aan de zorgverzekeraars gefactureerd. Informeer bij uw apotheek of uw zorgverzekeraar een overeenkomst heeft met uw apotheek, zodat u de rekening niet eerst zelf hoeft voor te schieten. Kijk hier voor meer informatie over medicijnprijzen en vergoedingen.

Geneesmiddelen die u vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering rekent u meestal wel zelf eerst af. Voor een goede afhandeling is het belangrijk dat u altijd uw verzekeringgegevens en legitimatiebewijs meeneemt bij een bezoek aan de apotheek. Apotheek De Brug 24/7 hanteert buiten de reguliere openingstijden een diensttoeslag. Uitgezonderd hiervan is de zaterdag overdag. Bekijk hier de tarieven van de apotheken van Zorggroep Almere.

Oude medicijnen? Lever ze in bij uw apotheek!

Lever oude medicijnen en medicijnresten in bij uw apotheek. Zo voorkomt u dat ze in het milieu komen en daar schade aanrichten. De apotheek regelt dat het materiaal centraal in Almere wordt verzameld. De gemeente zorgt er vervolgens voor dat het veilig en verantwoord wordt afgevoerd en vernietigd.

Meer over het inleveren van oude medicijnen

Uw medische gegevens delen?

Soms is het nodig dat andere zorgverleners dan uw eigen huisarts en apotheek uw medische gegevens kunnen inzien. Bijvoorbeeld als u in het weekend medicijnen moet halen bij de dienstapotheek. Om te zorgen dat andere zorgverleners uw gegevens kunnen inzien, is uw eenmalige toestemming nodig. Dit kunt u regelen via www.ikgeeftoestemming.nl. Bekijk onderstaande video voor meer informatie.

Accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Meer weten? Kom gerust eens langs.

Wilt u meer weten over uw gezondheid of geneesmiddelen die u gebruikt komt dan gerust eens langs bij een apotheek van Zorggroep Almere. Wij zijn u graag van dienst. Ook voor geneesmiddelen die u zonder recept koopt, is het raadzaam te controleren of ze samen gaan met eventueel andere geneesmiddelen die u al gebruikt. Geef het gebruik van deze zogeheten zelfzorgmiddelen dan ook altijd door aan uw apotheek.