Rolstoel lenen

Als u samen met uw familielid even de deur uit wilt, maar als lopen niet meer zo goed gaat, dan kunt u een rolstoel lenen bij ons. Vraag dit aan de verzorging van de woning. Voordat u op stap gaat moet wel even gecontroleerd worden of alle banden hard zijn.

 

Wandelen

Samen de buurt verkennen, voortuintjes kijken, even naar de supermarkt of gewoon een blokje om. In de Stripheldenbuurt is van alles te zien.

 

De Cartoon

De Cartoon is het buurthuis van de Stripheldenbuurt.

U kunt er terecht voor een kop koffie of thee.

Meestal is de Cartoon open vanaf 9.30 uur tot 17.00 uur.

 

Supermarkten

In de Stripheldenbuurt is een buurtsupermarkt, de Vomar. ’s Woensdags staat daar de hele dag een viskraam.

Als u langs de Evenaar loopt ziet u daar een grote Albert Heijn, een Gall&Gall en de Etos. Ook zijn er langs de Evenaar verschillende andere winkeltjes te vinden, zoals een toko of een exotische supermarkt.

 

Geloof

Langs de Evenaar zitten verschillende religie-gebouwen. Het wordt ook wel de reliboulevard van Almere genoemd. Er is een moskee, een hindoeïstische tempel, een boeddhistische pagode, een christelijke kerk en een koninkrijkszaal van de Jehova’s getuigen.

 

Buitencentrum Oostvaardersplassen

Iets verder uit de buurt zit ook het Buitencentrum Oostvaardersplassen. Hier kunt u wandelen of alleen genieten van lekkere koffie. Voor meer informatie en openingstijden kunt u op de website van het Buitencentrum terecht.

 

Markten in Almere

  • Almere Buiten

Donderdagochtend weekmarkt van 09.00 – 14.00 uur.

  • Almere Stad

Woensdag en zaterdag is er op het Stadhuisplein een grote markt van 09.00 – 16.00 uur

  • Almere Haven

Vrijdagochtend weekmarkt van 09.00 – 14.00 uur

  • Stadsboerderij De Kemphaan

Zaterdag van 09.30 – 13.00 uur is er een boerenmarkt op Stadslandgoed De Kemphaan. Het adres is: Kemphaanpad 14.

 

Almere Jungle

Almere Jungle is een klein dierenpark en een botanische tuin. Er is een klein terras waar u een kop koffie met wat lekkers erbij kunt gebruiken. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op hun website: https://almerejungle.nl/

 

Theehuis Tante Nel

Een bijzonder theehuis/lunchroom in het buitengebied van Almere Buiten.

Het adres is: Linnaeusweg 15. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op hun website. https://www.weethoejeleeft.nu/tante-nel/

 

Almeerplant

Een prachtig tuincentrum waar je je goed kunt vermaken. Er is van alles te zien. Tegen de kerst is er bijvoorbeeld altijd een prachtige kerstshow opgebouwd. In Almeerplant is ook een leuk restaurantje waar van alles wordt geserveerd. Het adres is: Hugo de Vriesweg 3. Kijk op www.almeerplant.nl voor meer informatie.

 

Maar u kunt natuurlijk ook wat verder weg op stap gaan. Bijvoorbeeld naar:

  • Kasteel Groeneveld in Baarn. Er zit een prachtig park bij om te wandelen met rolstoelvriendelijke paden.
  • Natuurpark Lelystad. Een prachtig park waar u met een beetje geluk ook nog verschillende dieren ziet rondlopen.
  • Singer museum in Laren. Een klein, overzichtelijk museum met vaak mooie tentoonstellingen. En niet zo heel ver rijden bij Zephyr vandaan. Zie https://www.singerlaren.nl/.