Voor verpleeghuiszorg heeft De Overloop twee afdelingen. Havenzicht in woonzorgcentrum De Overloop heeft appartementen voor mensen met een lichamelijke aandoening (somatische zorg). De afdeling Thuishaven heeft appartementen voor psychogeriatrische zorg. U komt in aanmerking voor verpleeghuiszorg als u vanwege ziekte of ouderdom intensieve zorg nodig heeft. Onze verpleegkundigen zijn 24 uur per dag beschikbaar om u de verzorging en medische behandeling te geven die u nodig heeft.

Havenzicht

In Havenzicht krijgen mensen met lichamelijke aandoeningen zorg en medische begeleiding. Elke bewoner heeft een eigen kamer en badkamer. Er is een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners gezamenlijk kunnen eten. De zorgverlening is gericht op het in stand houden van een eigen levensstijl. Daarbij is het belangrijk dat de bewoner zoveel mogelijk de regie in eigen hand houdt. Als bewoner staat u centraal. Waar nodig krijgt u zorg en ondersteuning, maar stimuleren van uw zelfredzaamheid is ook erg belangrijk.

De eigen kamer in Havenzicht is standaard voorzien van:

  • Hoog/ laagbed
  • Nachtkastje
  • Vloerbedekking
  • Koelkastje

Thuishaven

Thuishaven is een psychogeriatrische afdeling. Hier krijgen bewoners met een geestelijke (ouderdoms-)aandoening zoals dementie zorg en ondersteuning. Ook hier heeft elke bewoner een eigen kamer en badkamer. Er is een gemeenschappelijke huiskamer waar altijd een medewerker van de afdeling aanwezig is. De afdeling heeft een huiselijke sfeer. Dat vinden bewoners erg prettig. De zorg is er op gericht elke bewoner zo individueel mogelijk te benaderen. De medewerkers bieden warme bewonersgerichte zorg. Voor beide afdelingen wordt er nauw samengewerkt met het behandelteam dat bestaat uit een verpleeghuisarts, psycholoog, fysiotherapeut en ergotherapeut. Het behandelteam stelt de zorgvraag vast en maakt vervolgens een zorgplan. Dit wordt regelmatig geëvalueerd en zonodig bijgesteld.

De eigen kamer in Thuishaven is standaard voorzien van:

  • Hoog/ laagbed
  • Nachtkastje
  • Vloerbedekking
Vrouw lakt de nagels van een oudere dame