Wonen in de Archipelhof

De Archipelhof bestaat uit zes groepswoningen waar in totaal 42 ouderen met dementie wonen. Archipel biedt hen nabijheid, veiligheid, en herkenbaarheid in een huiselijke omgeving, waar bezoek van familie zeer op prijs wordt gesteld. 

Het betreft een kleinschalige woonvorm. Dit houdt in dat het leven zoals dat thuis in het gezin geleefd wordt, hier de nadruk heeft. De groepswoningen in de Archipelhof zijn levensloopbestendige woningen. Dit betekent dat bewoners niet meer hoeven te verhuizen wanneer hun gezondheid achteruit gaat.

 

Privacy én gezelschap

Iedere bewoner in de Archipelhof heeft een ruime éénpersoons slaapkamer, met een bed en een kledingkast. Daarnaast is er ruimte om de kamer naar eigen inzicht in te richten met bijvoorbeeld een makkelijke stoel, televisie of een kast. Overdag kunnen de bewoners vertoeven in de gezamenlijke woonkamer met open keuken. Bewoners mogen, als ze dat willen, ook eigen meubels in deze woonkamer neerzetten. Verder hebben de bewoners de beschikking over een terras en zijn ze vrij om te gaan wandelen in de fraaie binnentuin van de Archipelhof.

 

Samen de klus klaren

Binnen de Archipelhof geven ziekenverzorgenden, zorghulpen en huishoudelijke medewerkers samen de zorg die de bewoners nodig hebben. Dit doen ze onder de verantwoordelijkheid van de teammanager. De verzorging doet de was, de boodschappen en kookt zelf elke dag een verse maaltijd, die, wanneer dat mogelijk is, mede door de bewoners wordt voorbereid. Het gezinsleven, zingeving en welzijn hebben hierbij de nadruk. Bekijk ook de brochure van de Archipelhof