In Archipel zijn 36 zorgappartementen. De appartementen huisvesten bewoners die vanwege lichamelijke aandoeningen 24-uurs zorg nodig hebben (somatische verpleeghuiszorg). 

Voordat een cliënt in een zorgappartement komt wonen, vindt een inhuisgesprek plaats. Dan wordt afgesproken welke zorg er wanneer geleverd moet worden. Elke bewoner heeft een eerstverantwoordelijk verzorgende met wie hij/zij de zorg en de voortgang kan bespreken. We streven ernaar dat u als bewoner niet teveel verschillende zorgverleners over de vloer krijgt. Indien nodig wordt er samengewerkt met de specialist ouderengeneeskunde, de psycholoog, de ergotherapeut, de huisarts, de fysiotherapeut en andere hulpverleners. 

 

Eten en drinken

Bewoners van de zorgappartementen kunnen ontbijt en lunch op de kamer laten brengen of gebruik maken van het gezamenlijke ontbijt met medebewoners. De warme maaltijd wordt ’s avonds geserveerd. Dit kan in het eigen appartement of samen met andere bewoners in de gemeenschappelijke ruimte. De maaltijden worden bereid in de keuken van Café Restaurant De Ziel in Archipel. Elke dag is er keuze uit twee menu’s aan tafel. In het restaurant kan à la carte voor uw eigen rekening worden gedineerd. 

Op woensdagavond gaan bewoners van de zorgappartementen (Somatiek) en tijdelijke bedden dineren in de Café Restaurant De Ziel. Vrijwilligers verwelkomen de bewoners dan met een glaasje drank naar keuze.

 

Inrichting van het appartement

De zorgappartementen hebben standaard:

  • Hoog/ laagbed
  • Nachtkastje
  • Vloerbedekking
  • Gordijnen
  • Keukenblok met koelkastje
  • Eigen badkamer
Vrouw lakt de nagels van een oudere dame