Heeft u om een medische reden tijdelijk zorg nodig die thuis niet geboden kan worden? Dan kunt u verblijven in een aantal van onze woonzorglocaties. Dit kortdurend verblijf heet een eerstelijnsverblijf (ELV). U heeft voor dit tijdelijk verblijf een ELV indicatie nodig.

U kunt vanuit de thuissituatie verwezen worden naar een ELV-plek door de huisarts. Als u in het ziekenhuis verblijft, kan dit door een medisch specialist en/of transferverpleegkundige.

 

Eerstelijnsverblijf laag complex

Het verblijf is gericht op herstel en terugkeer naar huis. De medische reden voor uw tijdelijk verblijf is enkelvoudig. Uw huisarts blijft tijdens uw verblijf verantwoordelijk voor de medische zorg.

De duur van het verblijf is gemiddeld enkele weken.

 

Eerstelijnsverblijf hoog complex

Het verblijf is gericht op herstel en terugkeer naar huis. De medische redenen voor uw tijdelijk verblijf zijn meervoudig. De specialist ouderengeneeskunde van het woonzorgcentrum is tijdens uw opname verantwoordelijk voor de medische zorg.

De duur van het verblijf is gemiddeld 6 weken.

 

ELV palliatief

ELV palliatief is bedoeld als u in uw laatste levensfase zeer intensieve zorg en begeleiding nodig heeft die thuis niet kan worden geboden. Uw arts heeft hierbij vastgesteld dat uw levensverwachting drie maanden of korter is. Onze specialist ouderengeneeskunde is eindverantwoordelijk voor uw medische zorg.

 

Kosten en vergoedingen

Eerstelijnsverblijf wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage, wel is het eigen risico van toepassing. Raadpleeg uw zorgverzekering voor de hoogte van uw eigen risico.

 

Beschikbare plekken

Wilt u weten waar beschikbare plekken zijn, dan kunt u kijken op verwijshulp.nl.

De handen van een ouder persoon worden vast gehouden

Meer informatie

Heeft u vragen? Onze klantadviseurs van het KlantServicePunt helpen u graag verder.

Stel uw vraag via het contactformulier of bel ons direct op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur op 036 – 545 4778.