U wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Als wijkverpleegkundigen ondersteunen wij u hier graag bij. Bijvoorbeeld wanneer u uit het ziekenhuis komt en het lastig vindt uzelf te verzorgen. Of wanneer het u als mantelzorger niet meer lukt voor een dementerende partner of familielid te zorgen. Onze kleine, vaste teams van verpleegkundigen geven u de zorg die nodig is.

Altijd en overal in Almere

Wij staan dag en nacht voor u klaar, in heel Almere. We helpen u graag om zo zelfstandig en prettig mogelijk thuis, in uw eigen omgeving, te kunnen blijven wonen. We werken vanuit het gezondheidscentrum bij u in de buurt. Zo hebben we korte lijnen met andere hulpverleners, zoals huisartsen en apothekers.

Wijkverpleging aanvragen?

Neem contact op met de wijkverpleegkundige uit uw wijk of gezondheidscentrum. Dat kan ook telefonisch via 036 – 545 4660. De wijkverpleegkundige komt dan bij u langs. Met elkaar bekijken u, eventueel uw familielid of mantelzorger en de wijkverpleegkundige uw situatie. Samen zoekt u naar de beste oplossing. Zo nodig wordt dan de hulp ingeschakeld van andere hulpverleners of het Wijkteam.

Wijkverpleging van Zorggroep Almere. Een logische keus want:

 • Een van de beste thuiszorgorganisaties van Nederland
  Volgens Zilveren Kruis Achmea behoorde de Wijkverpleging van Zorggroep Almere in 2015 tot de 20 procent beste thuiszorgorganisaties van Nederland.
 • Gespecialiseerd in hulp bij dementie
  Door onze samenwerking met praktijkondersteuners en persoonlijk begeleiders binnen de Verpleegkundige Praktijk kunnen wij mensgerichte zorg bieden aan cliënten met dementie en hun partner.
 • Sterk in palliatieve zorg
  Wij hebben korte lijnen met andere zorgverleners, zoals de huisarts. Daardoor kunnen wij ook in de laatste levensfase uitstekende zorg bieden. Lees meer over zorg in de laatste levensfase in de brochure van de Patiëntenfederatie.
 • Extra aandacht voor multiculturele zorg
  Door onze aandacht voor en ervaring met cliënten met een andere culturele achtergrond zijn wij specialist in multiculturele zorg.
Oesha Badjoe