Als u een lichamelijke aandoening heeft, wordt het steeds moeilijker om thuis goed voor uzelf te zorgen. Uw familie, vrienden en medewerkers van de thuiszorg zijn vaak een belangrijke hulp, maar soms is die hulp niet genoeg. Daarom biedt Polderburen, onderdeel van Zorggroep Almere, dagbehandeling aan als aanvulling op de zorg die u thuis krijgt.

U bent in goede handen bij het team Dagbehandeling in Polderburen. Ons dagprogramma helpt u om in het dagelijkse leven lichamelijk en geestelijk beter te functioneren. Ook wordt uw directe omgeving op deze manier ontlast in de dagelijkse zorg.  Voorop staat dat u zich bij ons thuis voelt. Daar werken wij hard aan door oprecht te luisteren naar uw wensen en onze ruimtes sfeervol in te richten. Ook krijgt u zoveel mogelijk te maken met dezelfde medewerkers en vinden wij het belangrijk om structuur aan te brengen in uw dag. Zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoe ziet een dag er uit bij Polderburen?

Om 10.00 uur ’s morgens komt u bij ons binnen. Als u dat wilt, regelen wij het (rolstoel)vervoer voor u. We beginnen de dag met een kop koffie of thee met de groep. Daarna gaan we aan de slag met het programma. Dat bestaat uit een gevarieerde mix van activiteiten, zoals beweging, geheugentraining, gezelschapsspelen en creatieve activiteiten. Tussen de middag krijgt u een lunch. Bij alle activiteiten houden we rekening met uw wensen. Als u liever alleen of in een kleinere groep dingen doet, is daar alle ruimte voor. Tussendoor volgt u ook de therapie bij uw behandelaars. Om 16.00 uur eindigen we de dag.

Met wie krijgt u te maken?

Het team van dagbehandeling Polderburen bestaat uit verzorgenden, activiteitenbegeleiders, een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, maatschappelijk werker en een specialist ouderengeneeskunde. Ook krijgen we regelmatig hulp van vrijwilligers. Samen met u en uw familie maken wij een individueel zorgplan. Dit is de basis van uw dagprogramma. Tussentijds hebben we regelmatig contact met het thuisfront en uw huisarts.

Zorgindicatie

Afhankelijk van uw zorgindicatie kunt u één of meerdere dagen of dagdelen bij ons terecht.

Er zijn geen wachttijden. De wijkverpleegkundigen van Zorggroep Almere helpen u graag bij het aanvragen van een zorgindicatie bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Meer informatie over de zorgindicatie? Kijk op www.ciz.nl

Meer informatie

U kunt contact opnemen met het team Dagbehandeling Polderburen via telefoonnummer 036 – 548 5650 of somdb.polderburen@zorggroep-almere.nl . U vindt ons aan de Schietwilgsingel 2.