Samenwerken aan een zo goed en gezond mogelijk leven bij een chronische ziekte. Met de cliënt als regisseur. Dat is het doel van de Zorgprogramma’s van Zorggroep Almere.

Een chronische ziekte, zoals astma, COPD, diabetes of hart- en vaatziekten, kan uw leven behoorlijk op de kop zetten. U moet rekening houden met uw ziekte, bijvoorbeeld door meer te bewegen en te letten op uw voeding.

Verschillende hulpverleners, onder andere uw huisarts, uw praktijkondersteuner, diëtist en fysiotherapeut kunnen u helpen. Niet alleen voor periodieke controles en medicatie, maar ook om u te begeleiden in een leefstijl die voor u haalbaar is en gezond.

Zorgprogramma's

Profiteer van onze bundeling van zorg en kennis

U als cliënt van Zorggroep Almere kunt profiteren van onze bundeling van zorg en kennis. Onze hulpverleners in het gezondheidscentrum zitten bij elkaar onder één dak en werken zo gemakkelijk samen.

U ontvangt zorg van een team van hulpverleners. Veel teamleden kent u wellicht, maar de  teamleden kennen ook elkaars werkwijze, weten wie welke taak heeft en communiceren vaak met elkaar en met u. Met u als regisseur. Samen met het team bepaalt u hoe u met uw chronische ziekte zo goed en gezond mogelijk kunt leven.

Meer informatie over onze Zorgprogramma’s