Waar kunt u ons vinden?

Apotheek De Brug bevindt zich in de centrale hal van het Flevoziekenhuis:

Adres Hospitaalweg 1, 1315 RA Almere
Telefoon 036 – 545 43 78 (ma t/m vrij 09.00 tot 18.00 uur)
0900 203 0 203 (’s avonds na 18.00 uur, in het weekend en op feestdagen)
E-mail

Voor recepten:
recept.debrug@zorggroep-almere.nl

Voor het stellen van vragen:
info.debrug@zorggroep-almere.nl

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlApotheek de Brug is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Accepteer statistieken cookies om de inhoud te zien.

Openingstijden

Apotheek De Brug is zeven dagen per week geopend.

 • Maandag t/m vrijdag 9.00 – 22.00 uur
 • Zaterdag en zondag 8.00 – 22.00 uur

U kunt iedere werkdag en op zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur terecht met uw recepten. ’s Avonds tussen 18.00 en 22.00 uur en op zondag kunt u in De Brug terecht voor spoedrecepten: medicijnen waarvan het gebruik niet kan worden uitgesteld tot de volgende dag. Tussen 22.00 en 8.00 uur is De Brug via een buizenpostsysteem verbonden met de Spoedpost Almere en dus ook voor u beschikbaar voor spoedrecepten. U krijgt de medicatie dan via het loket van de Spoedpost Almere uitgereikt. Voor de stad Almere is apotheek De Brug buiten de reguliere openingstijden van uw eigen apotheek de dienstapotheek.

Elke maandag is er een inloopspreekuur van 10.00 tot 11.00 uur. Daarnaast kunt u na uw bezoek aan een polikliniek van het Flevoziekenhuis of bij ontslag uit het Flevoziekenhuis direct bij apotheek De Brug terecht om uw recept in te leveren en uw medicijnen op te halen.

Tarieven

Apotheek De Brug hanteert de standaardtarieven voor farmaceutische dienstverlening in Nederland. Als het recept ook daadwerkelijk op dat moment geleverd moet worden geldt ’s avonds, ’s nachts en op zon- en feestdagen in de apotheek een aanvullend ANW (= Avond, Nacht, Weekend)-tarief (zie tarievenlijst). De reguliere openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 8.00 – 18.00 uur. Op tijden daarbuiten wordt het aanvullende tarief in rekening gebracht. Het tarief wordt per geneesmiddel in rekening gebracht.

Spoedzorg = dure zorg

Spoed: alleen als het moet!

Naast de kosten voor uw geneesmiddel, betaalt u altijd een tarief voor dienstverlening. Dit tarief is hoger dan overdag, omdat:

 • de personeelskosten hoger zijn vanwege werktijden in de avond-, nacht-, zondags- en feestdagenuren.
 • er een geringer aanbod aan recepten is.

Het tarief is kostendekkend, dat wil zeggen dat er gerekend wordt met de kostprijs en er geen winst op wordt gemaakt. U betaalt meer zorgkosten, maar u krijgt daarmee wel de spoedzorg die u nodig heeft.

 

Optimale zorg

Apotheek De Brug is een initiatief van Zorggroep Almere én het Flevoziekenhuis. Het doel van apotheek De Brug is om u te voorzien van optimale farmaceutische zorg. Dit wordt bereikt door samen te werken met verschillende hulpverleners, waaronder de specialisten in het Flevoziekenhuis, de Almeerse huisartsen en apotheken, Spoedpost Almere en de wijkverpleging/thuiszorg. Door deze samenwerking is de zorg voor u optimaal. De artsen en de apothekers werken nu dicht bij elkaar wat betekent dat zij gemakkelijk en snel kunnen overleggen of kennis uitwisselen. Daarnaast is het voor u prettig om te weten dat u na uw bezoek aan een polikliniek uw medicatie meteen kunt ophalen, zonder dat u daarvoor naar uw eigen apotheek hoeft te gaan.

 

Medicatieveiligheid

De apotheek is aangesloten op het unieke digitale Almeerse gezondheidsnetwerk. Bij het verwerken van uw recept in apotheek De Brug is alle belangrijke informatie van uw eigen huisarts en eigen apotheek direct beschikbaar. Dit geldt natuurlijk ook andersom! Dus wanneer u uw medicijnen bij apotheek De Brug ophaalt, is deze informatie ook meteen bekend bij uw eigen huisarts en apotheek. Zo zal uw eigen medicatiedossier altijd up-to-date blijven.

Als partner in het ziekenhuis heeft apotheek De Brug het apotheekservicepunt Flevoziekenhuis. Deze medewerkers zorgen er bij opname in en ontslag uit het Flevoziekenhuis voor dat er een juiste informatieoverdracht met betrekking tot uw medicatie plaatsvindt.

 

Voor wie is apotheek De Brug?

Heeft u:

 • een recept meegekregen na een bezoek aan een polikliniek in het Flevoziekenhuis,
 • een recept meegekregen na ontslag uit het Flevoziekenhuis,
 • een recept meegekregen van een arts buiten het ziekenhuis,
 • begeleiding, instructie of voorlichting nodig over uw medicijnen

én

 • wilt u gebruik maken van onze ruime openingstijden, groot assortiment en centrale ligging?

Dan bent u bij apotheek De Brug aan het juiste adres!

 

(Herhaal)recepten

Alhoewel iedereen van harte welkom is kunt u zich in apotheek De Brug niet laten inschrijven zoals u bij de overige apotheken in Almere gewoon bent. Apotheek De Brug is een poliklinische apotheek zonder eigen huisartsen. Dit betekent dat alle recepten van tevoren geautoriseerd moeten zijn door uw eigen voorschrijver.

Op de volgende manieren kunt u uw recepten aanbieden:

 • aan de balie,
 • via uw eigen arts of gezondheidscentrum.

 

Uw klaargezette geneesmiddelen halen zonder wachttijd!

Apotheek De Brug heeft speciaal voor het afhalen van reeds klaargezette geneesmiddelen een Medicijnkluis geplaatst. De Medicijnkluis staat in de centrale hal van het Flevoziekenhuis net buiten de apotheek.

Alles wat u nodig heeft om van deze service gebruik te maken is de PIN-code die u via een SMS of e-mail toegestuurd heeft gekregen. U kunt zonder wachttijd en naar eigen planning uw bestelde middelen ophalen. Klik hier voor een instructiefilmpje voor het gebruik van de Medicijnkluis.

Heeft u vragen?

De medewerkers van apotheek De Brug staan altijd open voor uw vragen. Dus stel ze gerust in de apotheek of maak telefonisch een afspraak met de apotheker of een apothekersassistente. Op maandag van 11.00 -12.00 is er een inloopspreekuur.

 

De voordelen op een rij

Apotheek De Brug biedt u:

 • een gunstige locatie,
 • ruime openingstijden,
 • de mogelijkheid om 24/7 recepten in te dienen,
 • persoonlijke aandacht,
 • extra service,
 • een eerstelijns medicatiedossier, bovendien gekoppeld aan het Flevoziekenhuis,
 • het Apotheek Service Punt (voor een soepele overgang van medicatiegebruik bij opname en ontslag in het Flevoziekenhuis),
 • een zeer uitgebreid assortiment aan medicijnen en hulpmiddelen.

Wie zijn wij?

De apothekers van De Brug:

JudithWeits

Judith Weits

Rik Ensing

Daniëlle van der Duin

Anuschka Zohlandt