Veilig online medisch advies

Snel en betrouwbaar online contact met de huisartsenpraktijk waar en wanneer het u uitkomt? Dat kan! Vanaf nu kunnen patiënten van huisartsenpraktijk De Binder gebruikmaken van Spreekuur.nl.

 

Hoe werkt het?

Het werkt eenvoudig. U kunt (24/7) via de app op uw mobiele telefoon/tablet of via de computer uw zorgvraag stellen aan de huisartsenpraktijk. Ook kunt u makkelijk chatten of beeldbellen met de huisartsenpraktijk of foto’s uploaden met betrekking tot uw klacht. Bovendien heeft u altijd en overal uw persoonlijke medisch dossier bij de hand.

Heeft u een zorgvraag? Dan logt u in op uw account en vult u de digitale vragenlijst in. Hierdoor kan de huisarts u snel en volledig advies geven via de chat. U ontvangt uiterlijk de volgende werkdag reactie. U leest het advies wanneer het u uitkomt. Als uw huisarts medicatie heeft voorgeschreven, wordt het recept direct naar de apotheek doorgestuurd waar u dit later kunt ophalen bij de apotheek, medicijnkluis of laten thuisbezorgen. Als uw huisarts meer informatie nodig heeft, dan wordt met u een beeldbelafspraak of een afspraak op het spreekuur gemaakt.

 

Wat zijn de voordelen?
Bellen naar de huisartsenpraktijk is niet meer nodig. In veel gevallen hoeft u niet naar de praktijk te komen, waardoor u geen reistijd heeft en/of moet wachten in de wachtkamer. Net zoals bij een gewoon doktersbezoek, wordt het digitale advies via Spreekuur.nl volledig vergoed.

 

Aanmelden

Wilt u gebruikmaken van Spreekuur.nl? Aanmelden gaat heel eenvoudig. U maakt eenmalig met uw DigiD een gratis account aan op Spreekuur.nl en kiest de locatie De Binder.

 

Samen zorgen we beter

De druk op onze gezondheidszorg neemt toe. Door slimmer samen te werken, kunnen we deze uitdaging aangaan. Met het gebruik van Spreekuur.nl bijvoorbeeld. Dit is een online hulpmiddel waarmee u op elk moment van de dag advies vraagt aan uw huisarts, een gesprek start met uw zorgverleners of uw medisch dossier bekijkt.

U kunt natuurlijk blijven bellen voor een afspraak. Maar door gebruik te maken van Spreekuur.nl, wordt de druk op de telefonische bereikbaarheid bij de huisartsenpraktijk verlaagd. Zo kunnen we onze tijd en aandacht beter verdelen en zorgen we ervoor dat u de juiste zorg op de juiste plek ontvangt.

 

Meer informatie

Als u liever eerst nog wat meer informatie wilt, kijk dan op zorggroep-almere.nl/spreekuur. Heeft u dan toch nog een vraag over Spreekuur.nl? Stel deze gerust, bij voorkeur per e-mail: ha.binder@zorggroep-almere.nl.

 

Huisartsenpraktijk De Binder

Joke Hart, Teammanager bedrijfsvoering huisartsenzorg