Wijkteam

Op de site van Gemeente Almere vindt u veel informatie over wijkteams. Het wijkteam bij u in de buurt helpt u graag bij het vinden van de juiste oplossingen op het gebied van bijvoorbeeld zelfstandig wonen en inkomen. Ook kunnen zij ondersteunen bij eenzaamheidsproblematiek. 

De Schoor

De Schoor biedt verschillende activiteiten voor ouderen aan. Denk aan Meer Bewegen Voor Ouderen op diverse locaties, het ondersteunen bij computerproblemen, organiseren een ‘gedachtekamer’ voor mensen met beginnende dementie. Ook is het mogelijk om tegen een lage prijs een warme maaltijd te nuttigen in een van de wijkcentra. U kunt alle activiteiten raadplegen op de site

De Vrijwilligers- en Mantelzorgcentrale (VMCA)

De VMCA kan voor u een vrijwilliger zoeken die bijvoorbeeld leuke dingen met u doet of om u te ontlasten als u bijvoorbeeld een partner hebt die lijdt aan dementie. 

Welzorg en Vegro

Welzorg en Vegro adviseren persoonlijk over het lenen, kopen en huren van zorghulpmiddelen.

Senior-live

Heeft als doel senioren langer met plezier thuis te laten wonen door gebruik te maken van moderne technieken. Senior-live leert ouderen om te gaan met het regelen van bankzaken via de computer, te skypen met vrienden of (klein)kinderen in het buitenland e.d.