Het Havenhuis in woonzorgcentrum De Overloop is centraal gelegen nabij het centrum van Almere Haven. Er zijn tal van dagactiviteiten om uw dag nuttig en plezierig in te vullen, zowel individueel als in kleine groepjes.

Dagactiviteiten het Havenhuis is de gezelligste locatie voor dagactiviteiten van Almere Haven. Wij staan open voor ieder mens en wij zoeken de verbinding met de omgeving. Uniek aan Almere Haven is de Havenkom en het ‘ons kent ons-dorpsgevoel. Dat dragen wij ook graag uit. Wij bieden voor ieder passende dagactiviteiten en kijken goed naar de behoeftes en wensen van de deelnemer.

Locatie en openingstijden

Woonzorgcentrum De Overloop
Boogstraat 25-41
1353 BJ Almere

Geopend van maandag tot en met vrijdag.
Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Direct aanmelden

Heeft u een indicatie? Meld u dan direct aan voor de dagactiviteiten in Het Havenhuis.

Een greep uit de dagactiviteiten

tovertafel

Gezellig een spelletje doen

U kunt bij ons lekker bezig zijn in goed gezelschap. Samen een geheugenspelletje of gezelschapsspel doen bijvoorbeeld. Bent u graag in beweging? Dan kunt u met een paar andere mensen sjoelen, jeu de boules spelen of tafeltennissen. Ook digitale spellen zijn volop voorhanden. Zoals kunt u op de BeleefTV verschillende leuke spelletjes spelen. Of virtueel fietsen op de SilverFit, waarbij het net is alsof u écht door een bepaalde stad fietst.

Muzikale activiteiten

Muziek is leuk én gezond. Muziek kan stress verminderen, de stemming verbeteren en herinneringen naar boven brengen. Bij ons kunt u meedoen aan verschillende muzikale activiteiten. Zo zingen we regelmatig samen liedjes en komt er wekelijks een pianist naar ons toe om gezellig met ons mee te spelen.

In beweging blijven

Bewegen is goed voor iedereen! Minimaal één keer per week is het daarom gymtijd in het Havenhuis. Samen met de bewoners van woonzorgcentrum De Overloop gaat u lekker in beweging. Als het even kan, gaan we naar buiten. En is het een keer wat minder weer? Dan hebben we genoeg leuke ideeën om binnen actief te zijn.

Gezamenlijke activiteiten

Regelmatig organiseren we activiteiten in de omgeving en met organisaties uit de buurt. Zoals The Green Story, een leerwerkplek voor lichtverstandelijk beperkte jongeren. Samen koken we een maaltijd die we daarna gezamenlijk opeten. Leerlingen van scholengemeenschap De Meergronden komen af en toe bij ons langs om onze cliënten een handmassage te geven. En leerlingen van de Aeres-opleiding dierverzorging brengen zo nu en dan een paar échte knuffeldieren mee.

Samen eropuit

Lekker een blokje om voor een frisse neus. Samen met een begeleider een ommetje in de buurt of een rondje op de duofiets. Vaste prik op vrijdag: een wandeling naar de markt. Voor een harinkje, een bloemetje of gewoon voor de gezelligheid. Wie mee wil, is van harte welkom!

Individuele activiteiten

Wij vinden het belangrijk dat u het bij ons naar uw zin heeft. Daarom kijken we altijd wat u leuk vindt om te doen. Heeft u bepaalde wensen of ideeën? Laat het ons gerust weten. Veel activiteiten kunnen heel goed worden aangepast.

madurodam

Financiële ondersteuning

Kijk op welke manieren u financiële ondersteuning voor deelname aan dagactiviteiten kunt krijgen.

Contact

Kijk of uw antwoord bij de veel gestelde vragen staat. Of neem anders contact met ons op.