Woont u zelfstandig, maar kunt u wel wat hulp gebruiken als aanvulling op de zorg thuis? Heeft u problemen door dementie of lichamelijke beperkingen en vindt u het daardoor moeilijk om thuis goed voor uzelf te zorgen? Of wilt u graag andere mensen ontmoeten en samen leuke dingen doen? Bij de dagactiviteiten De Schietwilg bent u van harte welkom.

Bij ons kunt u in een gezellige, ongedwongen sfeer meedoen aan allerlei activiteiten. Individueel of in een groepje. En omdat iedereen anders is, passen we ons programma daar op aan. Samen met u kijken we u wat u fijn vindt om te doen, wat u nog kunt en wat u daarbij nodig heeft.

Sommige cliënten komen één dagdeel bij ons, anderen vier hele dagen. Het is maar net waar u behoefte aan heeft. De hele dag door is er koffie en thee beschikbaar. En tussen de middag eten we samen een maaltijd.

Heeft u extra zorg nodig? Dan is het goed om te weten dat die mogelijkheid bij ons letterlijk om de hoek zit. We werken nauw samen met de zorgverleners in woonzorgcentrum Polderburen, waaronder fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers en psychologen. Een geruststellende gedachte!

Een greep uit de dagactiviteiten

Kunst en cultuur
Vindt u het leuk om creatief bezig te zijn? Dan kunt u bij ons uw hart ophalen. Schilderen, fotografie of houtbewerken: in het atelier kunt u aan tal van creatieve activiteiten meedoen. Ook is er regelmatig live gitaarmuziek onder begeleiding van een medewerker. Van nostalgische liedjes uit de goeie ouwe tijd tot modernere popsongs: als u wilt, kunt u gezellig meezingen.

Groene activiteiten
Houdt u van tuinieren? Vindt u het fijn om buiten bezig te zijn? In onze binnentuin kunt u lekker aan de slag. Van onkruid wieden tot groente oogsten, alles kan. Maar gewoon genieten van de bloemen en planten mag natuurlijk ook.

Samen koken
Twee keer per week koken we met elkaar. Een lekkere soep, heerlijke pannenkoeken of geurige stoofpeertjes. Als het kan, gebruiken we groente of fruit uit onze eigen binnentuin. En natuurlijk eten we na afloop alles gezellig samen op.

Wanneer?

De Schietwilg is geopend van maandag tot en met vrijdag. Op nationale feestdagen zijn wij gesloten.

Wilt u zich aanmelden voor de dagactiviteiten?

Heeft u een indicatie? Meld u direct aan. Samen met u kijken we welke locatie het beste bij u past.

Direct aanmelden

Financiële ondersteuning

Kijk hier op welke manieren u financiële ondersteuning voor deelname aan dagactiviteiten kunt krijgen.

Heeft u vragen?

Bel dan de Dagactiviteiten op 06 83 41 58 93 of mail naar dagactiviteiten@zorggroep-almere.nl