In De Ronde Hof bevinden zich de woningen die geschikt zijn voor cliënten die zorg nodig hebben. De bewoners zijn in staat zelfstandig te wonen, maar hebben in feite 24-uurszorg, toezicht en aandacht nodig. Dit kan komen door ziekte, ouderdom of een handicap.

De verpleging, verzorging en ondersteunende begeleiding zijn voor deze bewoners binnen handbereik. De woningen zijn uitgerust met een intern oproepsysteem.

Voor een cliënt in De Ronde Hof komt wonen, vindt een inhuisgesprek plaats. Dan wordt afgesproken welke zorg er wanneer geleverd moet worden. Elke bewoner heeft een eerstverantwoordelijk verzorgende met wie hij/zij de zorg en de voortgang kan bespreken. De werkwijze van de zorgteams is dusdanig dat de bewoner niet teveel verschillende zorgverleners over de vloer krijgt. Indien nodig wordt er samengewerkt met de verpleeghuisarts, de psycholoog, de ergotherapeut, de huisarts, de fysiotherapeut en andere hulpverleners.

De medewerkers in De Ronde Hof respecteren zoveel mogelijk de zelfstandigheid van de bewoners. Daar waar nodig kan een stukje van de regie worden overgenomen, maar altijd in overleg met de bewoner en/of zijn vertegenwoordiger.

De Serre

De Serre is de ontmoetingsruimte van De Ronde Hof. In De Serre worden koffie en thee, broodmaaltijden en warme maaltijden verzorgd. Bewoners kunnen ’s avonds warm eten. Ook worden er activiteiten georganiseerd.

De Huiskamer

De Huiskamer is een ontmoetingsruimte voor bewoners van De Toonladder die niet in aanmerking komen voor de dagverzorging. In De Huiskamer zijn diverse activiteiten die zorgen voor gezelligheid, contact en structuur.

Oplevering van het appartement

De appartementen worden kaal opgeleverd. Als toekomstige bewoners bent u vrij om het appartement in te richten wat betreft meubilair en stoffering.