Logo MedGemakMet de app MedGemak regelt u online een aantal gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek. De app MedGemak is een aanvulling op MijnGezondheid.net.

Of u nu via uw smartphone of tablet uw herhaalmedicatie wilt bestellen óf online een afspraak wil maken met uw huisarts, de app MedGemak kan het allemaal.

De nieuwe versie van de website MijnGezondheid.net en de app MedGemak is beschikbaar. De nieuwe naam van MedGemak is MedGemak+.

Download MedGemak

Download voor iPhone of iPad  Download voor Android

De nieuwe MedGemak

De nieuwe MedGemak app is verbeterd op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Alle bekende functionaliteiten zijn in een nieuw jasje terug te vinden.

  • Veilig en snel inloggen
  • Online medicatie bestellen
  • Handige inneemwekker instellen
  • Online afspraken maken*
  • Bericht sturen met bijlage

*niet beschikbaar bij alle huisartsen

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over MedGemak? Bekijk onderstaand veelgestelde vragen of ga naar MijnGezondheid.Net.

De nieuwe MedGemak app is geen update in de huidige app. De nieuwe MedGemak is een volledig nieuwe app die opnieuw gedownload moet worden in de App Store en Google Play Store. Er staan dus tijdelijk twee MedGemak apps in de stores. De nieuwe app heet MedGemak+. Nieuwe gebruikers kunnen de nieuwe app direct downloaden en registreren zoals dit voorheen ook ging. In de instructievideo wordt uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat. Bestaande gebruikers zullen na het inloggen op de oude app direct een scherm te zien krijgen waarin wordt toegelicht dat er een nieuwe app beschikbaar is. Hierin staat een link naar de App Store / Google Play Store, afhankelijk van of de gebruiker een Android of iOS toestel heeft. Hier wordt een registratiecode getoond waarmee bestaande gebruikers direct de nieuwe app kunnen registreren zonder hiervoor in te loggen in MGn.

De nieuwe app bevat alle functionaliteiten die de huidige app ook bevat. Wel zijn er verbeteringen op gebruikersgemak en toegankelijkheid doorgevoerd. Ook heeft de inneemwekker een herziening gekregen. In de versies die nog komen zullen uiteraard nieuwe functionaliteiten toegevoegd worden.

Om MedGemak te kunnen gebruiken heeft u een account op MijnGezondheid.net nodig en dient uw zorgverlener over de functionaliteit voor MedGemak te beschikken. Wanneer u bent ingelogd in MijnGezondheid.net, ziet u rechtsboven het roze hamburgermenu (drie streepjes). Klik op het menu en kies vervolgens voor ‘ik wil… mijn app koppelen’.

Accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Vanwege de huidige wet- en regelgeving is MedGemak enkel beschikbaar voor iOS 11 of hoger en Android 6.0 of hoger en niet op voorgaande versies.
Dit betekent dat MedGemak alleen op de onderstaande Apple-apparaten gebruikt kan worden, omdat deze apparaten versie iOS 11 of hoger ondersteunen.

  • iPhone 5 of nieuwer
  • iPad 6 of nieuwer

Dit kan gebeuren als u onlangs bent veranderd van zorgverlener of als uw vorige zorgverlener niet meer werkzaam is bij uw gezondheidscentrum. U heeft dan een nieuwe zorgverlener gekregen. Wordt uw oude zorgverlener toch nog vermeld? Breng hem of haar op de hoogte zodat de zorgverlener dit in orde kan maken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen via een E-consult. Het contract met uw oude zorgverlener wordt verbroken.

Staat een zorgverlener onterecht vermeld in uw account? Stuur de verkeerde zorgverleners een eConsult voor correctie en uw dossier wordt uitgeschreven.

Hoe werkt MedGemak?

Accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.