In elke huisartsenpraktijk van Zorggroep Almere werken huisartsen samen met doktersassistenten, praktijkondersteuners en soms met Physician Assistants.  Wie doet wat in de huisartsenpraktijk?

De huisarts

De huisarts is de coördinator van de medische zorg van de patiënten. Hij of zij is een duizendpoot op medisch gebied. De huisarts lost medische problemen zelf op of verwijst door naar een andere arts. Uw huisarts werkt samen in een huisartsenteam. U heeft uw vaste huisarts én u kunt terecht bij de andere dokter van het team. Zo treft u altijd een bekend gezicht. Elke dokter van uw huisartsenteam is op de hoogte van uw gezondheid en uw situatie.

Lees meer over de huisarts

Doktersassistent

De doktersassistent is de spil in de huisartsenpraktijk. Hij of zij is eerste aanspreekpunt voor de patiënten, beantwoordt de telefoon en organiseert het spreekuur.

Lees meer over de doktersassistent

Praktijkondersteuner Somatiek (lichamelijke klachten)

De praktijkondersteuner behandelt en begeleidt cliënten met chronische aandoeningen zoals  diabetes, astma/ COPD en hart- en vaatziekten. 

Lees meer over de praktijkondersteuner Somatiek

Praktijkondersteuner GGZ (geestelijke gezondheidszorg)

De praktijkondersteuner GGZ is een hulpverlener in het gezondheidscentrum die is gespecialiseerd in psychische en psychiatrische klachten. Zij is opgeleid in de psychische hulpverlening en/of heeft veel ervaring op dit gebied.Lees meer over de praktijkondersteuner GGZ

Physician Assistant

In sommige huisartsenpraktijken van Zorggroep Almere werkt een physician assistant. De physician assistant is een hoog opgeleide verpleegkundige, die bepaalde taken medische en organisatorische taken van de huisarts overneemt.Lees meer over de Physician Assistant

Nauwe samenwerking met andere hulpverleners

De huisartsenpraktijken werken nauw samen met andere hulpverleners van Zorggroep Almere, zoals bijvoorbeeld met (Plus-gecertificeerde) fysiotherapiepraktijken, diëtisten, maatschappelijk werkers en apothekers.

Terug naar hoofdpagina Huisartsenzorg