U kunt bij uw huisarts terecht voor verschillende zaken. Voor al uw lichamelijke klachten, maar ook voor behandeling van uw diabetes en voor de begeleiding bij emotionele problemen. Ook vragen over preventie, ziektes in de familie, stoppen met roken, en overgewicht horen hier thuis. Bent u de weg kwijt in zorgland en weet u niet meer waar u terecht moet met uw vraag? Vraag dan uw huisarts om advies.

Verwijsafspraken

Heb ik de hulp van de huisarts nodig?

Twijfel je of de huisarts een verwijzing moet schrijven of de huisarts betrokken moet zijn bij het aanvragen van herhaalmedicatie? 

Kleine ingrepen

Daarnaast kunt u ook bij uw huisartsenpraktijk terecht voor diverse ingrepen, zoals:

  • Het laten weghalen van wratten en na inschatting van de arts: vetbulten en moedervlekken.
  • Ingegroeide nagels.
  • Het injecteren van een pijnlijk gewricht (Cyriax).
  • Het laten hechten of lijmen van wonden.
  • Het laten plaatsen, wisselen of verwijderen van een spiraal of implanon als voorbehoedmiddel.

Onderzoeken

In uw gezondheidscentrum kunnen ook diverse veel voorkomende onderzoeken worden gedaan zoals een hartfilmpje (ECG) en longfunctie-onderzoek. In elke praktijk is een huisarts of praktijkondersteuner aanwezig die extra scholing heeft gehad om een dergelijk onderzoek goed te kunnen beoordelen.

Wanneer naar de huisarts?

Heeft u problemen, maar weet u niet of u hiermee naar de huisarts moet? Op www.thuisarts.nl vindt u veel informatie over ziekten en aandoeningen. U ziet daar ook in welk geval u een huisarts moet raadplegen. U kunt ook de app ‘Moet ik naar de dokter?‘ raadplegen. Deze app is gratis te downloaden in de App-store en de Google Playstore.